Ma, a süti és lisztek polcok között, új különlegesség került. Először azt hittem palacsinta vagy torta öntet. De nem. Ami óta eltűnt a polcokról a Dr. Oetker palacsinta pórja, nagyon vártam már, hogy valami helyettesítő siker terméket találják ki. De nem is gondoltam volna, hogy életre hozza vissza a Tesco.
A jól sikerült viszonylag finom (de még sem könnyűen elkészíthető) Just add... sorozatból crème brulée, és a kevésbé finom Just add... puding után a Just add... Pancake mix felizgatta a kíváncsíságomat.
Egy műanyag üveg, teli porral, csak tejet kell hozzáadni, rázni és csak 3 percet várni? Ennél egyszerűbb lehet-e a palacsinta?
Igazából a kész palacsinta nem folyik ki az üvegből, így továbbra palacsinta sütési tehetség kell hozzá. Azaz, továbbra is el lehet rontani!
Mindig nehéznek tűnt a palacsinta keverék elkészítése. Valószínű, mert sokat kell pihentetni. Így, azt hiszi az ember, hogy nehéz. Pedig nem az. Elő hoztam múlt héten az első kedvenc édességi recept könyvemet. Rég nem készítettem palacsintát, most megkívántam. Igaz, hogy ha nincsenek a hozzá valók, akkor semmi értelme neki állni. Most épp minden meg volt. Meglepő módon, hipp-hopp kész volt a tészta. Sőt, jól is sikerült a sütés. Persze, Z. is bele segített (befesteni cseppekkel a padlót!), és ő jól tudja megsütni.
Elektromos habverő hiányában, megtanultam a múlt években nélküle meglenni, és kézi habverővel minden elkészíteni. A sok habtejszín és a krumplikrémleves segített abban, hogy izmosabb legyen a kezem erre.
Most, a pancake mix-el, nem is kell verni a habot! Beöntjük a tejet az üvegbe és rázzuk meg! De tényleg! Nincs ennél könnyebb. Bár kérdéses volt, hogy milyen erővel rázni kell, enyhén vagy eszméletlenül.
Pár percig pihentetni kell, és kész.
A többi ugyan úgy mint máskor.
Csak.
Arra felkészültem, hogy a sütés végén megszámoljam az eredmény, de a harmadik palacsinta végén megálltam. Az üvegből önteni a palacsinta folyadékot nagyon praktikus. A sütését nehezebben ment. Azt hittem csak az első túl gyorsan sült meg és rá ragadt a teflonra. Előfordul az első és az utolsó darabbal. De itt, nem csak túl gyorsan megbarnult a tészta, hanem rá is ragadt, így nehéz volt megfordítani. De hiába a fordítás, továbbra megsötétült, a felső rétege levált a palacsinta többi részéből, de a belseje nyers és ragadós maradt egy-egy részen.
Ha már meg ég de a belseje nyersen marad, semmi értelme folytatni.
Így félre tettem az egészet. Z. kiszaladt tejért. És Horváth Ilona recept alapján, most is hipp-hopp készítettem palacsinta keveréket. Picit pihentettem, mert illik. Bár az igazi ha órákig hagyjuk. De ma este, úgy döntöttem palacsinta lesz vacsorának, nem voltam hajlandó éjjel enni. Ugyan úgy megsütöttem, mint az előzőket. Szép, megsült, világos barna 12 darabnyi finom palacsinta készült.
Íz: | |
Illat: | |
Elkészítés: | |
Állaga: | |
Nyelvi érzés: | |
Sütés: | |
Elkészítési idő: | |
Csomagolás: | |
Miam-miam: |
Annyi pozitívum volt a kísérletben, az, hogy a palacsinta mix-ből készült palacsinták, félig nyersen is elfogytak... édes illatukra és semleges finom palacsinta ízükre nem tudtuk ellen állni.
Kostolók véleménye