Mostanában több kész hal mirelit-es ételeket brobáltam ki, de egyik sem volt annyira érdekes mint ez itt. Sőt, az a nagy előny a Tesco Gourmet Fish sorozatban, hogy nem annyira sós az íze mint a többi. Így, ízeket lehet észlelni az ételben, nem csak a sót.
Mindig gondoltam hogy nehéz megsütni a hal fagyasztott hal ételeket. Grilles sütőm nincs, pedig szeretem ha ropogós az étel teteje, ha már szaftos és hogy jó grillezett legyen a hal. Sosem rajongtam a halért, de mostanában kedvelem.
Mikróval probáltam megsütni, mert igy gyorsabban megy mint sütőben. De mindig túl puha volt az eredmény. Az után, megprobáltam fele mikróban, fele sütőben. A mikróban megsült, a sütőben összefogta az anyagot. Most már csak sütőben sütöm. Nem annyira bonyolúlt és sikeresen ropogós a teteje. Időben, kicsit több mint régen (kb. 40 perc), de legalább friss állaga van.
Sajnos a Tesco csomagolásban kifelejtették írni mennyi időn keresztül kell megsütni. "Felhasználási javaslat: tálalás előtt ellenőrizze, hogy a termék átforrósodott, megfelelően átsült": tudni kell mikor átsült egy hal. Én nem tudom. Nyers, olajban sült halat ritkán csináltam, mindig kemény lett vagy megégett. Olyan kevés tapasztalattal, sütőben probálni megsütni halat, nem egy gyerek játék! Gondolom a 40 perc csak jó lesz neki!
A dobozon, azért nincs igazán részletesen leírva, mint más mirelit hal csomagoláson (pld. a Findus félén), mert a doboz oldalán a magyar nyelvnél annyi hely nem volt. Látszik hogy át kellett írni a szöveget hogy férjen bele. Azért gondolom, mert más nyelveknén rendesen leírták, valamint "temperaturze", "220°", "gaz", "45-50 minut" szavak szerepelnek. Egy kis nyelvi nyítottsággal lehet megérteni, kideríteni, hogy hogyan készíthető el a termék. Sajnos számos külföldi és hazai termékeken igy kell elolvasni a címkéket, ahogy a magyarországi címkeknél rettenetesen módon kevés adat szerepel. Nagyon kevesett írnak: akár tartalomként, akár elkészítési javaslatként, akár tárolási javaslat, akár tápérték leírásként. Szerencsére a tesco, már egy ideje sablonosan és egyértelműen jelzi a dolgokat. Akár most már valamennyi Auchan termék is. Pedig ugy tudtam hogy az Európai Unió kötelezi. Most már, igen sok szor nem veszem meg az a termék amin hanyagolva vannak olyan részletes adatok.
Fedve 20 percig egy üveg tálban. Tető nélkül még sütve, amíg nem barnul a teteje. Igy 40-50 perc lesz. A nyers hal, még fogyasztva nagyon jegesen vizes-nek tűnik, de a végén jó puha lesz. A krém a tetején folyt belőle. Gondolom, hogy ha az alumínium tálcában sütöttem volna meg, biztosan maradt volna egyben a krém. Ez a fajta alumínium nem javasolt a mikróban, viszont valamelyik másik márkája-é igen (most nem emlékszem melyik volt). A tálca hátránya hogy könnyen bele ragad a sült hal és krém, így nehezebben lekaparható a szélétől, mert a tál puha.
Hal íz: | |
Zöldség íz: | |
Illat: | |
Nyelvi érzés: | |
Elkészítés: | |
Csomagolás: | |
Miam-miam: |
A mediterrán változatban meglepően fűszeres oliva bogyós és paradicsom szósz van. Ritkábban ehető. Kedv kell hozzá. Álmodozási kedv, utazási kedv. A Brokkoli változat nem repülgetett más kultúrában, igy gyakrabban megkostolható.
Nagyon hal illata lesz az egész lakásnak... A nem hal kedvelőket erre nem örülhetnek.
Kostolók véleménye