Már jó ideje, hogy vártuk Maggi új leveseket. A Knorr évente többféle levest gyártott, sima és instant egyaránt, ezzel szemben a Maggi lassan enyhén 1-1 antipatikus csomag terméket dobott ki a piacra.
Igaz, hogy a Maggit jobban ismerem mint leveskocka gyártó, és ezért lehet, hogy ez a termék elég nekik. Persze, jó sok termékük van, de akár a többieket, a Knorr beletartva, sem igazán vonzanak a száraz porok.
Pár levest vittük haza kipróbálni: Brokkolikrémleves, Gulyásleves és Paradicsomleves. Az új Maggi Zöldségkosár sorozatból a Brokkolikrémlevessel kezdtünk el. Most nem én készítettem el, de közelről figyeltem a textúrák, az illatok és a mozdulatok.
Extra!
Annyiban jegyezném meg, hogy hiába a Maggi csomagokon piros és élénk sárga színük miatt, valamennyire taszítóbbak mint a mély zöld árnyalatokból álló Knorr csomagok, így is először fejlettebb mint a többi zacskós termék csomagolást. Igaz, kicsit rendetlen és harsány a grafika, de a szabványos napi beviteli érték pilula egyértelműen jelenik meg a tasak lapon, akár a beimportált Tesco, Auchan és egyéb európai márkák tasakon is!
Elsőre is különlegesnek találtam a levest: az eddigi elkészült levesek mind forró vízbe kellett bedobni a port, most viszont hidegen kellett elsőnek keverni, aztán melegíteni. Akár a pudingoknál. Bármelyik technikánál elrontani lehet végül is. A keverés könnyű volt, gyorsan megolvadt. A pornak jó édes illata volt. Kevés szilárd anyag, viszont nem nagyon láttam. Sok növény száraz daralék lebegett a lé teteljén.
A hideg keverés után, egy komoly probléma került elő. A "...5 percig lassú tűzön főzni." elkészítési utasítás kicsit bekavart. Amatőr szakácsnak számítok, akár mind azok akik műételekből fenntartják életüket. Némi húsz év tapasztalatom van a konyhában, de így is amatőrnek tartom magam. Akár kezdőnek is számíthatok, ahogy nem igazán tudnék megmagyarázni a "főzés" terminológiát. Úgy gondolom, hogy a főzés egy hosszú, izgalmas, néha fárasztó és összetett folyamat. Készíteni a hozzávalók, fűszerezni, hosszan melegíteni, keverni, összeállítani, sütni vagy forralni, amíg a "nyers" anyagból lesz ehető valami. Szimpla tésztát készíteni nem főzés. Salátát készíteni viszont az is lehet. Kemény tojást nem az. Rántottát az.
A lényeg az, hogy "5 perc" alatt nem igazán hiszem hogy "főzni" lehet egy levest. Sőt, annyi idő alatt "lassú tűzön" nem is vagy alig kezd felforralni egy folyadék. Kicsivel több mint öt percet eltelt: tovább nem várunk. Nagyon nem hiszem, hogy nagyon felforralt a leves.
Brokkoli íz: | |
Leves illat: | |
Leves íz: | |
Állaga: | |
Nyelvi érzés: | |
Elkészítés: | |
Elkészítési idő: | |
Csomagolás: | |
Miam-miam: |
Akár a por illata, igen édes íze van a levesnek. Sótlan. Íztelen. Inkább nem teljes ízű. Meglepően gyenge.
Itt is, akár a burgonya krémlevesek (sima vs instant) kóstoláskor, csalódtam nagyot. Remélve a két másik tasak jobb lesz.
Kostolók véleménye