Már kipróbáltam ennek a pesto paradicsomos változatát. Így, azt hittem könnyű lesz elkészíteni a Kotányi Fokhagymás-Chilis pestot. Nem volt az. Nem emlékeztem az arányokra és a bejegyzésem nem segített. Így újra ki kellett számolni.
Most is paradicsomot vágtam ki hozzá. Őszintén mondva, nem igazán tudom mennyire lenne ehető és tartalmas, ha nem lenne benne paradicsom. Főleg, hogy nincsenek benne paradicsom magok, hogy tartalmasabbnak tűnjön a szósz. Magok helyett fokhagyma darabkák voltak.
Íz: | |
Illat: | |
Elkészítés: | |
Állaga: | |
Nyelvi érzés: | |
Elkészítési idő: | |
Csomagolás: | |
Miam-miam: |
Így, egy adag spagettihez (75-100g), 30g fűszer, 0,5 dl a fött spagettiből félre tett víz, 0,5 friss víz, 2 paradicsom és egy kis oliva olajat (mivel már olajoztam a spagetti főzővízét, keveset adtam hozzá). Lassan fött meg, valószínű túl sok volt a víz benne. Tartalmas lett. Ráöntöttem a tésztára és összekevertem (ahogy a tasakon lévő képen is látható). Így érthetőbb, hogy miért lenne kevés belőle, mert csak ízt és színt ad hozzá, nem anyagot.
Első kostolásra nagyon meglepődtem. Tényleg pikáns. Nem nagyon erős pikáns, mint egy chili con carne, hanem elég csipős, hogy jó legyen. A fokhagymát sajnos nem igazán éreztem. A fehér tésztával finom és könnyű volt az egész. Érdekesebb volt, mint a paradicsomos változat.
Kostolók véleménye