Sajnos ezzel a "Auchan Tarte au chèvre" sós gyórsfagyasztott tortával az, hogy elég nehéz tudni mikor jól megsült. A termék annyira drága hogy folyton kell figyelni a sütőre, hogy ne véletlenül hagyuk megégni.
A 15 perces sütő előzetes fűtés után, jön egy 25 perces sütés. E-idő alatt az ember jó éhes lesz. Sőt ideges is, mert ha megég a vacsora, valami mást kell elkészíteni helyette, és az is idő...
...Várakozva levest ettünk. Igazából nem csak azért ettük meg mert jó éhesek lettünk, hanem mert a tortára nézve, sejthető volt, hogy kevés lesz mind kettőnknek. A csomagoláson jelezve van, hogy a torta 4 személyre szól! A mérete alig akkora mint egy 20 cm-es közepes tányér... Igaz, hogy az íz itt a fontos, nem a mennyiség, és hogy amúgy is kevesebbet kell ennünk... Egyedül, lehet hogy elég lett volna vacsorának, de ha megosztom mással, nem szeretnék ha egyikünk éhen maradna!
40 perc múlt el. Nem volt egyértelmű hogy kész van-e. Sütöttem már pár tésztás tortákat, és tudtam ellenőrizni tiszta késsel beszúrással, hogy megsült-e. Itt, nem igazán tudtam miből van a krém: ez lenne a kecskesajt? Esetleg tojás?
Kihúztam a sütőből, mert már elkezdett megbarnulni. Puffasztottabbnak nézett ki mint a csomagolási képen. Nem hagytam tovább, ne hogy kiszáradjon, mint a gyorsfagyasztott pizzákat, aztán ehetetlen lesz. Óvatosan kiszedtem a fém tálból (elfelejtettem megemlíteni, hogy a felhasználási utasításokat ellenére, nem szedtem ki a tortát a fémes tálból sütőbe rakásakor: tudod ki fogja tenni egy drága finomság a zsíros pirított mocskos sütő rácsra!?). Kiszedni nem volt olyan könnyű, igaz nehéz sem, mert a torta nem ragadt a tálformára, inkább szoros volt, ügyetlen voltam, mert majd nem csúszott el a tányéron a föld felé: na, ez lett volna a tragédia! Óvatosan, igazságosan ketté szeleteltem, hogy ne legyen probléma. Leültünk megenni.
Az illata finom. A 4 kis karika a teteljén, valószínű a kecske sajt, elolvadt. Meglepődtem, hogy annyi sütési idő után, a tészta nem volt nagyon kemény. Sőt könnyen összetört vágáskor. A krém, annyira folyékony volt és krémes, hogy ahogy összeesett a tészta vágáskor, a krém is ugyan úgy folyt ki és szét. Villával és késsel ettem, de igazábol, de kellett volna, mert alig lehetett megfogni, annyira szét esett minden alkalomkor.
Kecske íz: | |
Krém íz: | |
Illat: | |
Nyelvi érzés: | |
Elkészítés: | |
Elkészítési idő: | |
Csomagolás: | |
Miam-miam: |
P.s.: sajnos elvesztettem a termék dobozát lefényképezés nélkül, így muszáj lesz még is újra megkostólni! Meggondolom megéri-e.
Kostolók véleménye